Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Activiteiten

maandag 04 mrt 2019
19:30 - 20:30
Inloopspreekuur
Kantoor
maandag 18 mrt 2019
19:30 - 20:30
Inloopspreekuur
Kantoor
maandag 01 apr 2019
19:30 - 20:30
Inloopspreekuur
Kantoor
maandag 15 apr 2019
19:30 - 20:30
Inloopspreekuur
Kantoor

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

25947
VandaagVandaag1
GisterenGisteren25
Deze weekDeze week26
Deze maandDeze maand255
Totaal aantalTotaal aantal25947

DENK AAN PRIVACY VAN DE HUURDERS

De koepel van woningcorporaties (AEDES) lanceert een manifest waarin het "ei van Columbus" betreffende het passend toewijzen moet zijn te vinden. Als we even terug denken naar 2013, toen sloot AEDES een Woonakkoord met minister Blok; daarin stemde AEDES zelf in met de verhuurdersheffing en met de inkomensafhankelijke huurverhoging. Hier tegenover stond (wat toen als meest belangrijk werd gevoeld) een fonds voor energiebesparing waarin 150 miljoen Euro werd ingestoken. De slechte gevolgen van deze deal voelen de huurders nog dagelijks. Dit Woonakkoord werd gesloten buiten de Woonbond (huurders) om. Nu doet AEDES weer van zich spreken: "Passend wonen, van foto naar film".

Ook hierbij is men voorbijgegaan aan gevoelens van de huurder. In dit manifest wordt van de huurders verlangd dat zij elk jaar opnieuw bij de corporatie op het matje komen om even hun doen en laten bloot te leggen. "Nee, dat is bedoeld voor de doorstroming, want de woningmarkt zit op slot!!!" Oh, is dat dan de schuld van de huurder? Moet hij daarom angstig uitkijken naar het gesprek met de juffrouw van de corporatie of hij wel mag blijven wonen of dat hem misschien een huurverhoging te wachten staat?

Neen, we moeten de zaken niet gaan omkeren. Breng eerst binnenshuis de zaken op orde: Kabinet (geef de extra belastingen terug aan de corporaties voor nieuwbouw etc.); Gemeenten (versnel procedures en stel grondposities beschikbaar voor sociale woningbouw; dure huur is niet de heilige graal!); AEDES, denk er aan dat corporaties de huurders zijn, dus overleg eerst met hun organisatie!! Er moet ook nog maar even worden onderzocht hoe de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming), zeg maar de nieuw Privacywet, hierover denkt.