Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

INW ALV 2019 1024x135pxl

Activiteiten

maandag 25 mrt 2019
20:00 - 22:00
Alg. Ledenvergadering
Zalencentrum Concordia, Koemarkt, Purmerend

Inloopspreekuren

Inloopspreekuren op de maandagavond vervallen.

U bent op maandag en donderdag (na afspraak) welkom op ons kantoor om met een bestuurslid te spreken over een probleem.

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

26383
VandaagVandaag9
GisterenGisteren6
Deze weekDeze week9
Deze maandDeze maand316
Totaal aantalTotaal aantal26383

Klimaatakkoord voorlopig "nog "Hoofdpijndossier" voor huurders

Er is onderhandeld aan vijf klimaattafels. Echter kan er beter gesproken worden over "vijf Regententafels" zoals dat ook in de middeleeuwen gebruikelijk was. Deze "tafelheren" konden exact vertellen wat er goed was voor "het volk".regententafel
Mocht het volk meepraten? Neen, natuurlijk niet! Veronderstel dat zij, waarover het ging, met werkbare ideeën zouden komen. Zomaar mogelijk!!
Betreffende de vijf klimaattafels bekruipt ons dit zelfde gevoel. Burgers waren aan deze klimaattafels niet uitgenodigd; wel bestuurders, industriëlen, (oud) politici, allemaal personen die weten tot hoever de polsstok van de belanghebbenden reikt. Maar de eigenaar van de polsstok was niet aan tafel!
We kunnen nog niet met zekerheid stellen dat het "klimaatakkoord gelag" door de burgers wordt betaald want er moet door het CBS nog veel nagerekend worden. De rekenmeesters zullen echter ook wel aan een "Regententafel" zitten en wordt de gebruiker straks alleen geconfronteerd met een "bonnetje".

Nog even wachten of de gasprijs inderdaad met 75% verhoogd wordt. Dit is dan goed nieuws voor de gemeenten die eigenaar zijn van Stadsverwarming-bedrijven (deze zijn immers vaak gasgestookt) maar beslist niet voor de huurders van (nog) niet verduurzaamde woningen met een hoge warmtevraag.
Verhoging van o.a. Stadsverwarmingtarieven is het gevolg van het Niet Meer Dan Anders dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) hoog in het vaandel heeft (aardgas gerelateerd).
Misschien zijn we in onze volgende tekst over het definitieve Klimaatakkoord enthousiaster en spreken we niet meer over een hoofdpijndossier.