Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Inloopspreekuren

Inloopspreekuren op de maandagavond vervallen.

U bent op maandag en donderdag (op afspraak) welkom op ons kantoor om met een bestuurslid te spreken over een probleem.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 20 is uit
- maart 2020
Zie nieuwsbrieven

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

33610
VandaagVandaag9
GisterenGisteren28
Deze weekDeze week116
Deze maandDeze maand208
Totaal aantalTotaal aantal33610

SITUATIE VERGELIJKBAAR MET NA-OORLOGSE PERIODE munten huizen

Het Kabinet Rutte is de regie over de woningmarkt volledig kwijt; de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) luidt elke noodklok die ze maar kan vinden om Nederland duidelijk te maken hoe ernstig de situatie nu is. Deze oproep is geldend voor iedereen die op zoek is naar een woning. Sociale huurwoningen zijn al helemaal onbereikbaar geworden omdat de 3 Kabinetten Rutte de sociale huurwoningen heeft uitverkocht om daar duurdere woningen voor terug te laten komen. Ook is corporaties de mogelijkheid ontnomen voldoende nieuwbouw te kunnen realiseren. Huurders zijn de hardwerkende burgers van Nederland, maar door elke vorm van afroming zijn zij de arbeiders die onmogelijk een reserve kunnen opbouwen om ooit nog aan een koopwoning te kunnen komen. Enkele kreten waaruit blijkt dat deze groep nauwelijks het hoofd boven water kan houden:

                            flexbanen         flexcontracten                    Flexwoningen

                                                #ikwileenwoning#

          verhuurderheffing                                        te hoge huren

                      inflatie 2019             BTW verhoging          accijns verhoging    

                                                                   energie belasting

        huurtoeslag versus hypotheekrenteaftrek

 

De huurders hebben al deze ongein over zich uitgestort gekregen tijdens de 3 kabinetten Rutte. Natuurlijk vraagt onrechtmatigheid om onvrede. Huurders hebben op de “elfde van de elfde” in Den Haag deze onvrede een gezicht gegeven tijdens het debat over “wonen”. Een Kamermeerderheid is het er inmiddels over eens om het anders te doen en dat de verhuurderheffing niet gunstig uitvalt voor corporaties om te zorgen voor extra nieuwbouw woningen, renovatie/verduurzaming van bestaande bouw; het Kabinet benoemd immers dat de corporaties een motorfunctie hebben. Helaas durft de huidige coalitie geen knopen door te hakken om de 1,7 miljard Euro van deze “huurdersbelasting” te stoppen. Coalitiepartijen lopen achter leider VVD aan, terwijl men er van doordrongen is dat stopzetting de enige oplossing is om veel narigheid in de volkshuisvesting te beperken. Doorschuiven naar een volgend kabinet is wel de eenvoudigste oplossing (om de kabinetsperiode uit te zitten). In het Kabinet wordt nu nagedacht om gemeenten aan te sporen meer bouwlocaties beschikbaar te stellen. Jammer dat men niet durft te zeggen dat morgen de verhuurderheffing van tafel moet.

De positieve gevolgen voor de, inmiddels zo zwaar getroffen, huurders kunnen dan legio zijn; dit natuurlijk met medewerking van enthousiaste huurdersorganisaties.