Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Prestatieafspraken 2021-2024

Kijk snel bij Prestatieafspraken

Wheermolen-Oost

groeit de komende 10 jaar uit tot sfeervol PurmerendVolg de interactieve rondleiding!

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 22 is er!
- november 2020
Zie nieuwsbrieven

Word lid!

Lid worden van InterWhere? Doen!


Knop word lid 5005

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

37410
VandaagVandaag88
GisterenGisteren23
Deze weekDeze week111
Deze maandDeze maand466
Totaal aantalTotaal aantal37410

HUURDERS STAAN TE TRAPPELEN VAN ONGEDULDartikel dhrJansen

Deze kopteksten lijken overdreven maar zijn het beslist niet. In Purmerend staan nog een groot aantal hoogbouw complexen (gestapelde bouw) te wachten op renovatie. Renovatie houdt direct in dat de woningen worden verduurzaamd (=energiezuinig maken). Natuurlijk mag, en rekent de corporatie daarvoor een huurverhoging. Maar deze verhoging is altijd minder dan het voordeel dat behaald wordt aan lagere energiekosten. Dus de woningen worden comfortabeler en de woonlasten lager. Ir. Paulus Jansen, directeur Woonbond zegt hierover: "De Woonbond heeft in het Sociaal Huurakkoord 2018 afspraken gemaakt over de maximale huurverhoging bij verduurzaming. Die bedragen zijn zodanig gekozen dat de woonlasten voor de huurders gemiddeld dalen en dat 70% van de huurders erop vooruit gaat.”

Ondanks dat renovatiewerkzaamheden overlast met zich meebrengen stemde in de vijf reeds gerenoveerde flats in Wheermolen West, steeds ruim 70 tot 95% voor het renovatieplan met het daarbij behorende Sociaal Plan. Eén van deze vijf flats betrof een senioren complex (B. Zweersflat) en ook hier zijn de bewoners, ondank hun hoge gemiddelde leeftijd zeer tevreden over de geleverde werkzaamheden en de extra zorg die de aannemer aan hen besteedde. Huurders willen wat graag en zo snel mogelijk in een goed geïsoleerde en tochtvrije woning wonen. Even door de zure appel heen bijten, dan genieten!!

Ir. Paulus Jansen, die per 1 mei (helaas voor ons) met pensioen is gegaan, heeft dus alle gelijk aan zijn kant als hij schrijft dat: ”meeste huurders stemmen in met verduurzaming”. Hierover schreef hij een artikel voor Energielinq in het kader van wijktransitie. Wij kunnen ons voorstellen dat er huurders zijn die dit artikel wel eens zelf willen lezen. Geen probleem. Hierbij de link naar het artikel van de heer Jansen.

Bewoners kunnen ook een exemplaar aanvragen bij de huurdersverening. Maak hiervoor een afspraak (via mail – Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. -  of telefonisch – 0299-77 00 14) met opgave van het aantal gewenste exemplaren. Intermaris is gedurende het hele bouwproces, in samenwerking met de aannemer, loyaal aan haar huurders. Ook dit ligt allemaal vast in het Sociaal Plan dat mede door HV InterWhere tot stand is gekomen.

"Als huurdersvereniging InterWhere onderzoeken we ook altijd of de huurders na de renovatie tevreden zijn. Op wat opleveringsproblemen na is dat tot nu toe steeds het geval", aldus voorzitter George van der Laan.