Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Inloopspreekuren

Inloopspreekuren op de maandagavond vervallen.

U bent op maandag en donderdag (op afspraak) welkom op ons kantoor om met een bestuurslid te spreken over een probleem.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 20 is uit
- maart 2020
Zie nieuwsbrieven

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

33555
VandaagVandaag18
GisterenGisteren12
Deze weekDeze week61
Deze maandDeze maand153
Totaal aantalTotaal aantal33555

ELK COMPLEX KAN/MOET ZICH LATEN HORENbc

Of u nu woont in een laagbouwcomplex of in hoogbouw, de aanwezigheid van een Bewonerscommissie (BC) of Flatteam (FT) is belangrijk voor de bewoners die u vertegenwoordigt en uw contacten met de woningcorporatie. Een bewonerscommissie heeft veel rechten en die zou u verloren laten gaan als er geen BC in uw complex aanwezig is. U heeft o.a. altijd recht op “informatie” en het recht zich uit te spreken over onderwerpen als beheer en beleid. De corporatie zal u dus op de hoogte dienen te houden van hun (onderhouds)plannen of in het ergste geval als het gaat over sloop/nieuwbouw van uw complex of wijk.

Als Bewonerscommissie kunt u altijd hulp van InterWhere inroepen om bij bepaald overleg aanwezig te zijn. De BC wordt gekozen uit en door de huurders van het complex en zij houden de andere bewoners weer op de hoogte van de gespreksresultaten. HV InterWhere ondersteunt de BC/FT (op dit moment zijn al ruim 30 commissies actief) zodat uw complex zo goed mogelijk wordt vertegenwoordigd in besprekingen met de corporatie.

Op deze website kunt u bij Downloads het Reglement Bewonerscommissies nalezen; zeker informatief als u nog een BC/FT wilt oprichten. Twee bestuursleden zijn belast met de functie coördinator BC/FT.

woonbondBovendien heeft een BC/FT toegang tot de Woonbond (huurderslijn) omdat HV InterWhere daarbij is aangesloten en contributie betaalt over het aantal woningen van Intermaris in ons werkgebied (Purmerend/Waterland.. Ook ontvangt de commissie (via de voorzitter) als cadeautje van InterWhere een kwartaalmagazine van de Woonbond waarin altijd veel interessante en actuele onderwerpen worden behandeld