Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Prestatieafspraken 2021-2024

Kijk snel bij Prestatieafspraken

Wheermolen-Oost

groeit de komende 10 jaar uit tot sfeervol PurmerendVolg de interactieve rondleiding!

wheermolen oost

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 24 is er!
- juli 2021
Zie nieuwsbrieven

Word lid!

Lid worden van InterWhere? Doen!


Knop word lid 5005

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

42514
VandaagVandaag13
GisterenGisteren18
Deze weekDeze week13
Deze maandDeze maand31
Totaal aantalTotaal aantal42514

Het Nibud luidt opnieuw de noodklok. Teken onze petitie!wegmetwooncrisis

Nederland zit midden in een coronacrisis, een wooncrisis, een economische recessie en als we hier net uitgeklommen zijn zullen zich, volgens sommige bronnen, een energiecrisis en een crisis op het gebied van natuur gaan aandienen. Voldoende dus om ons voorlopig zorgen over te maken, vooral omdat veel van deze crises ons ook direct in de portemonnee raken. Een groot aantal Nederlanders zijn in de bijstand gekomen (óf al langere tijd óf nieuwkomers vanuit flexwerkers en/of zzp’ers) en hebben grote moeite om rond te komen. Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is sinds het uitbreken van de coronacrisis met 12 duizend toegenomen. Huishoudens kunnen zich natuurlijk melden bij de gemeente om hulp.

Voor HV InterWhere zijn de Woonlasten een belangrijk punt van onderhandelingen met de directie van Intermaris en ook tijdens de Prestatie Afspraken waarbij de gemeente aan tafel zit. Van het huidige kabinet hebben we weinig te verwachten, dus zijn de onderlinge afspraken belangrijk. Ook het kijken naar een volgend kabinet is nu al van belang. De Woonbond organiseert op dit moment een actie “wegmetdewooncrisis” waarvoor HV InterWhere 'de kar trekt'. Met deze actie worden gemeenten en politieke partijen opgeroepen  zich uit te spreken tegen het landelijke woonbeleid. Een nieuw kabinet moet het roer drastisch omgooien. Het woord is straks aan de burgers of we nog langer een kabinet willen dat de huurders als citroenen behandelt.

De opkomst in maart 2021 is van zeer groot belang, vooral van húúrders!! De opkomst van woningbezitters is tot nu toe zeker eens zo groot als die van huurders. Dat blijkt ook al uit het grote aantal stemmen dat bij de VVD terecht komt. Huurders, kijk zelf eens naar uw woonlasten (huur, energie, verzekeringen) en wees overtuigt dat u zelf in handen heeft welke kabinetsvorm er de komende periode in Den Haag het voor het zeggen krijgt.

U kunt de petitie online steunen : Petitie wegmetdewooncrisis.nl gemeente Purmerend;  Het eerste ijkpunt is al bereikt, 100 handtekeningen, maar blijf reageren s.v.p. en help ons een verandering teweeg te brengen.

Zie ook onze flyer 'Weg met de Wooncrisis': 

InterWhere Flyer wooncrisis 1