Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Prestatieafspraken 2021-2024

Kijk snel bij Prestatieafspraken

Wheermolen-Oost

groeit de komende 10 jaar uit tot sfeervol PurmerendVolg de interactieve rondleiding!

wheermolen oost

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 23 is er!
- maart 2021
Zie nieuwsbrieven

Word lid!

Lid worden van InterWhere? Doen!


Knop word lid 5005

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

41713
VandaagVandaag9
GisterenGisteren25
Deze weekDeze week94
Deze maandDeze maand706
Totaal aantalTotaal aantal41713

Purmerend (Zaanstreek-Waterland)flat

Vele maanden is er intensief overleg geweest met de gemeenten, corporaties en huurdersorganisatie van Zaanstreek – Waterland. We hebben het dan over 8 gemeenten, 7 woningcorporatie en 5 huurdersorganisaties. Het uitgangspunt was om het verhuizen van ouderen te vergemakkelijken en zo een doorstroming te bereiken die dan weer wat lucht geeft aan de huidige woningnood. Verhuizing wordt mogelijk gemaakt zowel in de eigen woonplaats als naar elders; ook wordt het vergemakkelijkt om van woning te veranderen tussen verschillende corporaties. Ouderen willen wel verhuizen (van groot naar klein bijvoorbeeld) maar zien verschrikkelijk op tegen alles wat er bij komt kijken. Er zijn niet altijd kinderen in de nabijheid om te kunnen assisteren. Al wonen de huidige bewoners naar hun zin, niet elke woning is geschikt (te maken) voor een volgende levensfase. Via de regionale aanpak wil men drempels om te verhuizen voor oudere huurders in Zaanstreek-Waterland, wegnemen. De gemeenten en corporaties (met instemming van de huurdersorganisaties) hebben in dit gebied een regeling ontwikkeld om senioren te verleiden naar een passende, gelijkvloerse woning te verhuizen. Een woning die heel precies aansluit op hun eigenlijke woonwensen, maar waar men tegenop zag.

Ouderen worden ondersteund en begeleid (indien nodig) door de corporatie- medewerkers. Zelfs aan een “tegemoetkoming” in verhuiskosten is gedacht. Een bedrag van € 1.000,= per verhuizing is hiervoor beschikbaar.
Hieronder geven we een aantal voorwaarden aan waaraan moet worden voldaan wilt u in aanmerking komen voor deze doorstroomregeling:

  • Het huishouden bestaat uit max 2 volwassen personen (alleen of met partner; geen inwonende kinderen)
  • Minimaal één lid van het huishouden is 65 jaar of ouder
  • Het huishouden huurt momenteel een sociale huurwoning van een van de deelnemende woningcorporaties en laat deze leeg achter
  • Het huishoudinkomen is lager dan de inkomensgrens die de overheid jaarlijks vaststelt voor toewijzing van een sociale huurwoning (2021: € 40.024)

Bij Woonmatch Waterland en Woonnet zijn de gelabelde woningen voor de doorstroomregeling aangegeven; verder kan uw woningcorporatie u altijd van alle informatie voorzien, ook in de uitgebreidere tekst van deze doorstroomregeling.