Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Nuttige Links

Kijk hier voor een overzicht van nuttige links naar instanties en organisaties die van belang zijn voor u als huurder.

Vacature

Gezocht: bestuursleden, liefst met affiniteit voor volkshuisvesting, reageer via de knop.
klikhier

Kantoortijden

Maandag    van 9 tot 16:00

Donderdag van 9 tot 16:00

Contact

Kometenstraat 6A

1443 BA Purmerend

0299 77 00 14

info@interwhere.nl

Spreekuur

Op afspraak

Maandag en donderdag

Prestatieafspraken 2021-2024

Kijk snel bij Prestatieafspraken

Word lid!

Lid worden van InterWhere? Doen!


Knop word lid 5005

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Bezoekers

50906
VandaagVandaag7
GisterenGisteren24
Deze weekDeze week63
Deze maandDeze maand665
Totaal aantalTotaal aantal50906

Geld moeten ‘terugbetalen’ dat je nooit ontvangen hebt. Ten onrechte worden beschuldigd van fraude. De meldingen bij het landelijke Meldpunt Huurtoeslag, dat de Woonbond heeft opgezet, maken duidelijk dat er ook bij de huurtoeslag veel mis ging.

Afbeelding1De onterechte beschuldiging van fraude overkwam ook meerdere huurders die zich meldden. De Woonbond ontving 465 melders. Een deel van die melders is óók gedupeerd bij de kinderopvangtoeslag. Bij andere melders gaat het alleen om huurtoeslag, vaak in combinatie met zorgtoeslag. Niet bij alle melders speelt de beschuldiging van fraude. Maar er speelt wél een terugvordering die onrechtmatig was. Of op zijn minst onrechtvaardig. Veel melders hebben geen enkele vorm van compensatie of erkenning gekregen.

 COMPENSATIE, OOK VOOR GEDUPEERDEN HUURTOESLAG
De overheid werkt nu aan een compensatieregeling voor gedupeerden van andere toeslagen dan de kinderopvangtoeslag. De Woonbond dringt aan op een goede en zorgvuldige toepassing van die regeling. En blijft meldingen die bij het Meldpunt binnen komen, onder de aandacht brengen. Dat het toeslagenschandaal ook huurders, die geen kinderopvangtoeslag kregen, hard heeft geraakt, moet luid en duidelijk doordringen in Den Haag.
Daarnaast vraagt De Woonbond aandacht voor uitvoeringsbeleid dat naar de letter niet ‘onrechtmatig’ is, maar wel zeer onrechtvaardig uitpakt. Om daar iets aan te doen moet de wet- en regelgeving zelf veranderen. Daar dringt de Woonbond bij de politiek op aan.

MELDPUNT HUURTOESLAG TOT EIND DIT JAAR OPEN
Om nog beter zicht te krijgen op wat er speelt rond de huurtoeslag blijft het landelijk Meldpunt Huurtoeslag nog tot eind dit jaar open. Moest jij ten onrechte huurtoeslag terugbetalen? Of help je -bijvoorbeeld als bewindvoerder- huurders die dit overkwam? Deel je verhaal op ons landelijke Meldpunt Huurtoeslag.