• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Nieuws

Nieuwsberichten van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op Rijksoverheid.nl
  1. J. (Jouke) Spoelstra is benoemd tot burgemeester van de gemeente Westerveld. De benoeming gaat in op 15 mei 2024.
  2. 48 projecten uit 39 gemeenten en 2 regio’s krijgen een bijdrage uit de zesde ronde van de Woningbouwimpuls (Wbi). Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) trekt hiervoor een bedrag uit van € 177 miljoen, goed voor de versnelde realisatie van 28.828 woningen. 72% valt in de categorie ‘betaalbaar’. Dit zijn woningen in de sociale huursector, middenhuur en betaalbare koopwoningen voor starters en mensen met lage- en middeninkomens. Voor de zomer krijgen afgewezen projecten nog een 2e kans.
  3. De nieuwe CAO Rijk is vastgesteld. Namens het Rijk tekende staatssecretaris Alexandra van Huffelen van Binnenlandse Zaken het akkoord daarover vandaag. Onderdeel van de gemaakte afspraken is een gemiddelde loonsverhoging van 9,7%. De looptijd van de nieuwe CAO Rijk is van 1 juli 2024 tot en met 31 december 2025.
  4. De komende 5 jaar zit er een grens aan de maximale huurstijging in de vrije sector. Verhuurders mogen de huur jaarlijks verhogen met maximaal inflatie +1% óf CAO-loontwikkeling +1%. Het laagste percentage geldt en wordt jaarlijks bekendgemaakt.
  5. Een laagdrempelige subsidieregeling voor maatschappelijke initiatieven. Kosteloze naamswijziging voor nazaten van tot slaaf gemaakten in zowel Europees als Caribisch Nederland. Extra aandacht voor tegengaan van discriminatie en racisme. Investeren in cultureel erfgoed. En het vergroten van de kennis over de doorwerking van het slavernijverleden.
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.