Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

Prestatieafspraken 2021-2024

Kijk snel bij Prestatieafspraken

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief 23 is er!
- maart 2021
Zie nieuwsbrieven

Word lid!

Lid worden van InterWhere? Doen!


Knop word lid 5005

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

Nieuws

Nieuwsberichten van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op Rijksoverheid.nl
  1. S.C.A.M. (Sacha) Ausems is benoemd tot burgemeester van de gemeente Waalwijk. De benoeming gaat in op 8 juli 2021.   
  2. Ing. G.J. (Gerard) van den Hengel is benoemd tot burgemeester van de gemeente Opmeer. De benoeming gaat in op 1 juli 2021.   
  3. De Tweede Kamerverkiezing afgelopen maart is goed verlopen, ondanks de bijzondere omstandigheden als gevolg van corona. De hoge opkomst van 78,7% laat zien dat kiezers er vertrouwen in hadden. Dit is de belangrijkste conclusie van de evaluatie die minister Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Wel benadrukt de minister dat het belangrijk is om te werken aan vernieuwing en onderhoud van het verkiezingsproces.
  4. De ministerraad heeft op voordracht van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) ingestemd met de benoeming van de nieuwe regeringscommissaris en plaatsvervangend regeringscommissaris van Sint Eustatius: mevrouw M.A.U. (Alida) Francis en haar plaatsvervanger mevrouw C. (Claudia) Toet.
  5. Net als gemeenten en provincies worden waterschappen straks verplicht een rekenkamer in te stellen. Dit voorstel sturen ministers Ollongren van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en Hoekstra van Financiën naar de Tweede Kamer.