Deze website gebruikt cookies om uw voorkeuren op te slaan en om het website bezoek te kunnen monitoren.

G1000Wonen

HV InterWhere ondersteunt het G1000Wonen Zaanstreek-Waterland burgerberaad.

G1000 logo met payoff

Klik op het logo voor informatie

Nuttige Links

Kijk hier voor een overzicht van nuttige links naar instanties en organisaties die van belang zijn voor u als huurder.

Vacature

Gezocht: bestuursleden, liefst met affiniteit voor volkshuisvesting, reageer via de knop.
klikhier

Kantoortijden

Maandag    van 9 tot 16:00

Donderdag van 9 tot 16:00

Contact

Kometenstraat 6A

1443 BA Purmerend

0299 77 00 14

info@interwhere.nl

Spreekuur

Op afspraak

Maandag en donderdag

Prestatieafspraken 2021-2024

Kijk snel bij Prestatieafspraken

Word lid!

Lid worden van InterWhere? Doen!


Knop word lid 5005

Energieopbrengst

energieopwek
klikhier

ENERGIEARMOEDE TREFT MEER DAN 550.000 HUISHOUDENSenergieprijs

De Woonbond maakt zich sterk bij leden van de Tweede Kamer om de huren van de onzuinigste woningen te bevriezen en de huurtoeslag te verhogen. Door de stijgende energieprijzen is het nodig om mensen met een laag inkomen en hoge stookkosten te helpen. De schattingen over de extra kosten voor energie lopen nog uiteen. Een gemiddelde energienota is nu al 1.500 tot 1.600 euro per jaar en kan nog wel eens gaan stijgen met zo’n 900 euro.
Het kabinet is nu toch echt aan zet om de verhoging zeker met de helft terug te draaien. Op Prinsjesdag werd al een toezegging in die richting gedaan maar dat zou per gezin om enkele tientjes gaan en we spreken nu over een verhoging van bijna 1.000 euro. Er moet dus nog wel het een en ander gedaan worden. De energienota bestaat nu voor circa een derde uit belasting, dus aan die knop moet worden gedraaid.

Huurders waarvan de woningen nog totaal geen verduurzamingsactiviteiten hebben ondervonden moeten een extra compensatie krijgen. Daarvoor lobbyt de Woonbond inmiddels in Den Haag.

In Purmerend zijn inmiddels een aantal hoogbouwcomplexen van het kookgas af maar ontvangen verwarming van de woning en warmtapwater via de Stadsverwarming (SVP). Die centrale stookt op gas, dus we kijken met angst uit naar de nieuwe tarieven van de SVP. We kunnen ons nog goed de periode herinneren dat het BTW tarief werd aangepast en de SVP niet wist hoe snel de tarieven moesten worden aangepast. HV InterWhere heeft regelmatig contact met Zeno Winkels (directeur Woonbond) en met de directie van woningcorporatie Intermaris over deze onderwerpen.