• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Featured

Woningnood

WAT U EN WIJ ALLANG WETEN: WONINGNOOD LOOPT VERDER OP, ENORM GEBREK BETAALBARE HUURWONINGEN

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart a.s. zal het tekort aan woningen beslist een belangrijk onderwerp zijn. Veel gemeenten moeten "snel" en "veel" bouwen. Dat wij hierbij als eerste denken aan sociale huurwoningen is niets bijzonders. Dit is nog steeds de categorie waar de meeste klem zit. Er wordt (ook door politici) gesproken over woningtekort van de zogenoemde "middenhuur". Dit zijn woningen in de vrije sector met een huurprijs tussen de € 700 en € 1000. Het blijkt echter dat veel middeninkomens deze maandelijkse huur niet kunnen betalen. Geef daarom, als politiek signaal, geen voorkeur aan vrije sector bouw maar stel corporaties in de gelegenheid voluit aan de slag te gaan.

Gemeenten kunnen, in overleg met provincies, bouwen in het groen promoten omdat het bouwen in binnenstedelijk gebied vaak duur en complex is. Als de noodwet wordt ingevoerd kunnen procedures veel sneller verlopen en bevordert deze wet het bouwen waar nodig. De piek van het tekort aan woningen is waarschijnlijk (volgens studies) pas bereikt in 2020 en niet zoals eerder verwacht einde 2018. De huidige schatting is een tekort van 235.000 woningen. Met deze wetenschap is het duidelijk dat voor burgers die straks een nieuwe gemeenteraad moeten kiezen woningbouw het belangrijkste issue zal zijn.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.