• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Nieuws

Nieuwsberichten van Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op Rijksoverheid.nl
  1. B.A. (Ben) Tap is benoemd tot burgemeester van de gemeente Castricum. De benoeming gaat in op 28 maart 2024.
  2. De subsidieregeling voor maatschappelijke initiatieven in het programma Slavernijverleden gaat in internetconsultatie. De regeling die nu in consultatie gaat, is bedoeld om maatschappelijke initiatieven in Europees Nederland te ondersteunen, die een bijdrage leveren aan bewustwording, erkenning, herdenking, of doorwerking van het Trans-Atlantische slavernijverleden. Vanaf 16 februari kan het publiek gedurende 30 dagen op de regeling reageren. Er is eenmalig een bedrag van € 100 miljoen beschikbaar gesteld. Het bedrag is opgesplitst in drie delen: € 33,3 miljoen voor Europees Nederland, € 33,3 miljoen voor het Caribisch deel van het Koninkrijk, en € 33,3 miljoen voor Suriname. 
  3. Drs. A. (Araya) Sumter wordt directeur-generaal Sociale Zekerheid en Integratie bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). De ministerraad heeft ingestemd met de voordracht op voorstel van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De benoeming gaat in op 1 april 2024.
  4. Via een doorbouwfaciliteit kunnen vastgelopen nieuwbouwprojecten in veel gevallen toch van start, blijkt uit onderzoek van Capital Value. Zo’n faciliteit verstrekt kortlopende leningen waarmee ontwikkelaars de bouwkosten voor nog niet verkochte woningen kunnen financieren. Hierdoor wordt vertraging van woningbouwprojecten beperkt.
  5. Mr. H.M. (Harald) Bergmann wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Schiedam. De ministerraad heeft op voorstel van minister De Jonge van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties besloten hem voor te dragen voor benoeming. De benoeming gaat in op 13 maart 2024.
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.