• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Hittegolf was officiëel verklaard

HET EFFECT VAN EEN GOEDE ISOLATIE

Het verduurzamen van woningen, heeft betrekking op zowel de isolatie als op het minder verbruik van fossiele brandstoffen, waardoor een minderezon CO2 uitstoot plaats vindt. Een win-win situatie dus voor milieu en mens. De allereerste stap die gezet moet worden is zorgen voor een prima isolatie. Denk aan kunststof kozijnen met HR++ isolatieglas; dak en vloer isolatie gecombineerd met muurisolatie. Hierdoor zal verwarming minder worden gevraagd, dus een beperking van de stookkosten. Verwijdering van kookgas en overgaan op elektra is ook een vervanging van fossiele- naar duurzame brandstof. Vervolgens kunnen we nog gaan denken aan zonnepanelen. Er is nog veel meer denkbaar.

Maar nu even terug naar de hittegolf. De verduurzaming heeft zowel een positief effect in de winter als in de zomer. Isolatie zorgt voor het buitenhouden van kou en warmte. De Warmte die toch in de loop van de dag in huis is ontstaan door uw aanwezigheid en o.a. het koken van eten, kan het beste 's ochtends vroeg even worden aangepakt door het goed doortochten van de woning.
Mocht u toch nog last van de warmte blijven houden, luister dan even naar de conference van Claudia de Breij met haar hitteplan.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.