• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Featured

Troonrede 2018

HUURDERS, GEMAKKELIJKE PROOI

We keken met z'n allen, op de 3de dinsdag van september, in de Ridderzaal.koning en koningin ridderzaal
Heeft u ze gezien, die galante Ridders van weleer? Uw huurdersvereniging in elk geval niet.
Wat we wel constateerden was een stortvloed van prachtige Nederlandse volzinnen door goedgeklede bestuurders. Hiermee bedoelde men te zeggen dat de sociale huurders niet moeten zeuren dat ze € 3 miljard belasting moeten betalen voor hun huurhuisjes. Dat geldt natuurlijk voor alle huurders in Nederland totaal hè, niet per stuk!! Aan het eind van deze kabinetsperiode stort de huurder 4 maanden huur in de schatkist!!

Mooi; iedereen krijgt er gelukkig gemiddeld 1,5 % bij dit jaar. Er komen nog wel diverse prijsverhogingen aan hoor. O ja?? Ja zeker!!

BTW verhoging, stijging energienota (vooral voor Opslag Duurzame Energie -ODE-) stijging zorgpremie. Ook het sleutelen aan de huurtoeslag kost de ontvanger op den duur geld; we moeten even niet de Gemeentelijke heffingen vergeten. Stadsverwarming o.a.; de gastarieven worden 1 op 1 aan de verbruiker doorbelast. Tel maar uit! Vervolgens betalen de corporaties (de huurders dus) belastingen die eigenlijk niet voor hen zijn bedoeld (vennootschapsbelasting; afschaffing dividendbelasting wordt doorgeschoven naar de huurder!). Hoe moet dat verder?? We springen om nieuwbouw (inlopen wachtlijsten), verduurzamen is ook een verplichting (2050 alle woningen energie neutraal) én betaalbare woningen??
Nee, maar het was een mooie Prinsjes dag, mooie hoedjes en zo.
Arme sociale huurder die zo gemakkelijk te pakken is door Mark de Vos.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.