• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Nederland bepaalde zelf inkomensgrens - update

NL HET EIGENWIJSTE JONGETJE VAN DE KLAS

We wisten het in 2011 al, toen minister Donner beweerde dat de inkomensgrens voor een inkomensgrens huurwoningen slecht wijkenaanpak
sociale huurwoning,door de Europese Commissie was vastgesteld. Het was echter ons kabinet die het bedrag vaststelde op € 33.614 gezinsinkomen per jaar. Tegen deze regeling is jarenlang geprotesteerd maar volgens het Kabinet was het een vast gegeven Na jaren is er een gerechtelijke uitspraak van het Europese Gerechtshof. Vier woningcorporaties hadden een rechtszaak aangespannen tegen de Europese Commissie. Hulde. De huidige inkomensgrens ligt op € 36.798, ongeacht de gezinssamenstelling en de woonregio. In landen om ons heen zijn er aanzienlijke verschillen, wat maar weer eens duidelijk maakt dat elk land haar eigen inkomensgrenzen kan bepalen. Als gevolg van strikte toewijzing van corporaties bij nieuwe verhuringen wordt, door concentratie van zwakkere en moeilijk plaatsbare groeperingen, de leefbaarheid in wijken en complexen verminderd. Wanneer hier een aanpassing in wordt aangebracht is natuurlijk maar weer afwachten.
Voorlopig groeien de wachtlijsten met de dag.

De bouwactiviteiten in Purmerend zijn nu nog veelal in het duurdere segment, maar bij nieuw aanbestede projecten zal de 30-30-40 norm worden gehandhaafd (minimaal 30% sociale bouw). We zijn wel blij met wat er nu al gebouwd wordt, want dat zal de "verhuistrein" toch langzaam in beweging zetten. Het beperken van de wachtlijsten kan zeker ook bevorderd worden door een aangepaste vorm van het "Toewijzingsbeleid". Ook HV InterWhere is deelnemer in de Klankbordgroep Stadsregio. Daarom willen wij graag van onze huurders horen welke ideeën zij hebben over een nieuw toewijzingsbeleid. Elke suggestie is welkom en als deze past in de categorie "bruikbaar" zullen we die ook zeker inbrengen. Stuur ons hierover een e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Misschien gaat dat ook invloed uitoefenen op de verhuismogelijkheid van huurders, omdat die nu erg laag is. Slechts 33% van de sociale huurders die wil verhuizen slaagt daar daadwerkelijk in. Al deze factoren slaan negatief terug op de woningcorporaties. Landelijk is de tevredenheid over de verhuurder teruggelopen van een 7 naar 6,9. Dit ligt zeker niet aan de uitgaven aan onderhoud (gestegen met 16%) maar toch is de gemiddelde tevredenheid gedaald.

Laatste nieuws:

Naar aanleiding van het televisieprogramma Kassa van zaterdag jl., vragen ook huurders van Intermaris zich af of deze corporatie zich wel houdt aan de privacy regelgeving van de AVG. Het bestuur heeft direct bij de directie van Intermaris navraag gedaan. Het antwoord is duidelijk:"Intermaris werkt volgens de strikte regels van de huidige privacy wetgeving. Woningzoekenden die reageren op een woning van Intermaris worden niet verplicht een inkomensverklaring aan te leveren".

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.