• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Huurders let op uw huurtoeslag

AFLEVERSET SVP (Stadsverwarming Purmerend) KAN U GELD KOSTENsvp

We willen het graag nog een keer aan u uitleggen. Wanneer de afleverset van de stadsverwarming in uw woning geen eigendom is van de SVP (staat op uw afrekening) kan het voorkomen dat bij noodzakelijke vervanging hiervan, deze over gaat naar de SVP. De "huur" van deze set gaat dan ook over naar de SVP. Uw vastrecht wordt verhoogd met ca. € 14,45 (per 1 januari 2019) per maand. Echter, Intermaris verlaagt uw netto huur met hetzelfde bedrag (dus € 14,45 per maand). Op het oog is er dus voor u geen financieel nadeel; óf je betaalt aan de SVP óf aan Intermaris. Maar voor huurtoeslag gerechtigden kan het wel degelijk uitmaken. De huurtoeslag wordt berekend van de netto huur en als die wordt verlaagd, kan ook de huurtoeslag worden verminderd. Daarom vindt InterWhere dit een oneerlijke regeling. De nieuwe warmtewet maakt hierover geen onoverkomelijke problemen, maar voor SVP zijn het vaste maandelijkse inkomsten. Mocht zich dit ook bij u voor gaan doen, schakel dan direct de belastingdienst (toeslagen) in om te voorkomen dat deze na misschien twee jaar met een naheffing komt. Voor meer informatie kunt u altijd op ons spreekuur komen (deze staan ook op de website vermeld).

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.