• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Huurders voelen zich als Calimero

ZIJ ZIJN GROOT EN IK IS KLEIN, DAT IS NIET EERLIJK, O NEE

De Huurdersvereniging komt op voor degenen met de kleinste beurs en moet daarom ook een rechtsongelijkheid naar voren brengen die deze calimerogroep als eerste raakt. Rijks-, provinciale- en gemeentelijke overheid zijn groot; burgers en onze huurders zijn klein tot zeer klein. Te veel wordt besloten buiten de burger om terwijl deze toch moet zorgen voor het broodnodige draagvlak over de politieke beslissingen. Energietransitie is een noodzaak maar over het tempo en de lastenverzwaring voor de burgers mag zeker beter worden nagedacht. Helaas komen we nu ook "discriminerende" plannen van provincie en gemeenten tegen. We lazen dat de provincie Noord-Holland "denkt" aan een ingezetenenbelasting. Hoe verzin je zoiets? Bezitters van een elektrische auto betalen minder wegenbelasting, waardoor de provincie inkomsten misloopt. Oplossing volgens de provincie: "Een ingezetenenbelasting".
Gemeenten willen verlaagde parkeertarieven voor E-auto's en het verlies moet worden opgebracht door parkeerders met een benzine of dieselauto. De eigenaar van een elektrische auto rijdt al met een behoorlijke dosis subsidie rond en een sociale huurder is nog blij met z'n benzine autootje. Nu nog deze fratsen. Onbegrijpelijk. Wellicht goed als de politieke partijen nog even te rade gaan bij hun achterban.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.