• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Featured

Met InterWhere in de bus

HUURDERSFESTIVAL AMERSFOORT & TWEEDE KAMER DEN HAAGbusreis

Op zaterdag 2 november ging InterWhere samen met 25 leden van diverse bewonerscommissies naar het huurdersfestival in Amersfoort. Het aantal deelnemers vanuit Purmerend was voldoende om busvervoer aangeboden te krijgen door de Woonbond; de entreekaarten werden door InterWhere bekostigd. Het huurdersfestival is altijd een dag vol leerzame momenten (o.a. de mogelijkheid te kiezen uit diverse workshops) en ook wordt er gezorgd voor voldoende ontspanning. Dit alles geeft InterWhere altijd voldoende voeding om leden van Bewonerscommissies/Flatteams uit te nodigen.

 

GEEN KOE ZO BONT OF ER IS WEL EEN VLEKJE AANDe Tweede Kamer in

En toen was het maandag 11 november. De tweede trip. Deze ging naar Den Haag; daar werd het Kamerdebat Wonen gehouden in de Tweede Kamer. InterWhere opperde het plan dit Kamerdebat bij te wonen omdat er een petitie zou worden afgegeven met reacties van (landelijke) huurders naar aanleiding van het programma #ikwileenhuis
Eén van de initiatiefnemers hiervan is Stefan van Schaik, directeur Wooncompagnie. Op de website van de Woonbond werden regelmatig schrijnende gevallen gepubliceerd. InterWhere stelde de Woonbond voor niet alleen op de website te reageren maar met huurders naar Den Haag te gaan. “Als jullie daar kans toe zien, héél graag”.

Intermaris stuurde namens HV InterWhere een brief naar al haar huurders in Purmerend/Waterland en Hoorn. Aanmelden in Hoorn voor de logistieke afwerking. Het gevolg was dat we binnen 48 uur ruim 200 aanmeldingen binnen hadden. Dat houdt in, twee dubbeldekkers vol!! Intermaris verzorgde ook een lunchpakket voor alle deelnemers, inclusief fruit en drinken. KLASSE!! De busreis naar Den Haag verliep voorspoedig.
Toen kwamen de vlekjes:
Vanaf de busstop was het 4 minuten lopen naar de Tweede Kamer. Prima, hoewel het al regende. Het naar binnen gaan was moeizaam. Iedereen moest via de bekende apparatuur van Schiphol; natuurlijk gaat veiligheid voor alles.

De rij bezoekers was lang (alleen al 200 man via onze bussen) maar opvang door medewerkers van de Woonbond ontbrak; ook werd niet aangegeven in welke zaal we moesten zijn. Het aanbieden van de petitie heeft dus vrijwel niemand meegekregen; ook de voorzitter van InterWhere niet, die toch de initiatiefnemer was van een overweldigend bezoek van huurders. De laatste gasten waren ca. 14.00 uur binnen (en drijfnat). Volgens de Woonbond lag de organisatorische fout bij de bodes van de Tweede Kamer. Kan best, maar toch. InterWhere kijkt wel de Woonbond aan en onze gasten kijken naar InterWhere. Logisch toch………
Leerzaam. Komt er een volgende keer, dan zal InterWhere zelf haar verantwoordelijkheid nemen om met de Tweede Kamer tot duidelijk (zwart op wit) afspraken te komen. Ondanks de foutjes kon George van der Laan nog wel even een hartig woordje spreken mat Paulus Jansen (directeur Woonbond) en Erik Ronnes (woordvoerder “wonen” namens het CDA).

minister2 Tweede Kamer

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.