• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Woonlasten in Purmerend 2020

HET BESTE KUN JE WONEN IN MOOK -1,7%mook

Mook is een pittoresk plaatsje in Limburg. Bij veel Nederlanders bekend om de Interessante archeologische vondsten uit de laat Romeinse tijd (4de eeuw) en natuurlijk van de Slag op de Mookerheide tijdens de 80-jarige oorlog.  Ook nu is Mook weer voorpaginanieuws omdat dit de enige plaats in Nederland is waar de woonlasten door gemeentelijke heffingen NIET worden verhoogd in vergelijk met 2019; zelfs een daling van 1,7% heeft men weten te realiseren. Wat een prachtig stadje.

bartjensOns “stadje”, Purmerend, is aanzienlijk minder scheutig voor haar inwoners. De woonlasten stijgen van €729,02 naar € 763,91. Dat is volgens Mr. Willem Bartjens (de man die het rekenen op een hoger plan heeft weten te brengen rond 1600 en nog steeds in de Nederlandse taal voort leeft in de uitdrukking “volgens Bartjens”) toch echt 4,79%.
In Zaanstad gaat het helemaal fout want daar gaan de woonlasten naar € 858,96. Dat is ten opzichte van Purmerend een verschil van 12,44% in ons voordeel.

Voor elke gemeente kunt u zelf de cijfers vinden via Google (woonlastenstijging per gemeente in 2020).

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.