• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Tienduizenden Nederlanders komen niet rond

Het Nibud luidt opnieuw de noodklok. Teken onze petitie!wegmetwooncrisis

Nederland zit midden in een coronacrisis, een wooncrisis, een economische recessie en als we hier net uitgeklommen zijn zullen zich, volgens sommige bronnen, een energiecrisis en een crisis op het gebied van natuur gaan aandienen. Voldoende dus om ons voorlopig zorgen over te maken, vooral omdat veel van deze crises ons ook direct in de portemonnee raken. Een groot aantal Nederlanders zijn in de bijstand gekomen (óf al langere tijd óf nieuwkomers vanuit flexwerkers en/of zzp’ers) en hebben grote moeite om rond te komen. Het aantal mensen met een bijstandsuitkering is sinds het uitbreken van de coronacrisis met 12 duizend toegenomen. Huishoudens kunnen zich natuurlijk melden bij de gemeente om hulp.

Voor HV InterWhere zijn de Woonlasten een belangrijk punt van onderhandelingen met de directie van Intermaris en ook tijdens de Prestatie Afspraken waarbij de gemeente aan tafel zit. Van het huidige kabinet hebben we weinig te verwachten, dus zijn de onderlinge afspraken belangrijk. Ook het kijken naar een volgend kabinet is nu al van belang. De Woonbond organiseert op dit moment een actie “wegmetdewooncrisis” waarvoor HV InterWhere 'de kar trekt'. Met deze actie worden gemeenten en politieke partijen opgeroepen  zich uit te spreken tegen het landelijke woonbeleid. Een nieuw kabinet moet het roer drastisch omgooien. Het woord is straks aan de burgers of we nog langer een kabinet willen dat de huurders als citroenen behandelt.

De opkomst in maart 2021 is van zeer groot belang, vooral van húúrders!! De opkomst van woningbezitters is tot nu toe zeker eens zo groot als die van huurders. Dat blijkt ook al uit het grote aantal stemmen dat bij de VVD terecht komt. Huurders, kijk zelf eens naar uw woonlasten (huur, energie, verzekeringen) en wees overtuigt dat u zelf in handen heeft welke kabinetsvorm er de komende periode in Den Haag het voor het zeggen krijgt.

U kunt de petitie online steunen : Petitie wegmetdewooncrisis.nl gemeente Purmerend;  Het eerste ijkpunt is al bereikt, 100 handtekeningen, maar blijf reageren s.v.p. en help ons een verandering teweeg te brengen.

Zie ook onze flyer 'Weg met de Wooncrisis': 

InterWhere Flyer wooncrisis 1

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.