• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Featured

Eenmalige huurverlaging mogelijk

...voor “dure scheefwoners” in 2021eenmalige huurverlaging

Huurders van een sociale huurwoning van een woningcorporatie waarvan de huur te hoog is in verhouding tot hun inkomen krijgen in 2021 een bericht van Intermaris als zij aan de gestelde voorwaarden voldoen. Deze scheefgroei, in inkomen en huur, kan ontstaan zijn door terugval in inkomen of omdat huurders in het verleden een woning toegewezen hebben gekregen die niet bij het inkomen past.

Intermaris gaat een team samenstellen dat zich hierover zal gaan buigen en dan na de nodige informatie van de belastingdienst zo snel mogelijk (april/mei 2021) de huurders het resultaat van de beschikking individueel meedelen. De tijd die hiermee gemoeid gaat, ligt vooral aan de Belastingdienst.

Intermaris gaat actief huurders opzoeken van wie vermoed wordt dat de huur niet meer past bij de hoogte van het inkomen zoals dat in 2019 door de Belastingdienst is vastgesteld. Huurders die recenter met inkomensdaling te maken hebben gekregen, kunnen zelf de huurverlaging aanvragen in 2021 bij de woningcorporatie. De huur moet liggen boven de aftoppingsgrens (€ 633,25 voor één- en tweepersoonshuishoudens, € 678,66 voor drie- en meerpersoonshuishoudens) en de inkomensnormen zijn:

  • € 23.225 voor éénpersoonshuishoudens
  • € 23.175 voor éénpersoonshuishoudens boven de AOW leeftijd
  • € 31.550 voor meerpersoonshuishoudens
  • € 31.475 voor meerpersoonshuishoudens boven de AOW leeftijd

Intermaris houdt InterWhere van alle ontwikkelingen op de hoogte. Wij adviseren de huurders te wachten op nadere informatie.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.