• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Geen huurverhoging per 1 juli 2021

Huurbevriezing sociale huurwoningenhuurbevriezing

Omdat het coronavirus grote invloed heeft uitgeoefend op het inkomen van veel huurders en het NIBUD ook hun betalingsproblematiek  had aangegeven, heeft de minister van BZK (mevrouw Ollongren) besloten gehoor te geven aan de wens van de Kamer om “huurbevriezing” toe te staan voor sociale huurders van corporaties en commerciële verhuurders. Voor huurders van Intermaris betekent dit dat de huur per 1 juli niet wordt verhoogd (dus ook niet met de 0,8% volgens het convenant van InterWhere en Intermaris). Inkomensafhankelijke huurverhoging gaat dit jaar ook niet door; ook kamerbewoners krijgen geen huurverhoging.

De eerder aangekondigde “eenmalige huurverlaging” voor huurders met een te hoge huur ten opzichte van het inkomen, gaat gewoon door. Beide componenten betekenen een redelijke netto lastenverlaging. Het gaat om de volgende categorieën.

Inkomensgrenzen eenmalige huurverlaging

Samenstelling huishouden

inkomen lager dan

kale huur hoger dan

1 persoon

€ 23.725,-

€ 633,25

1 persoon met AOW

€ 23.650,-

€ 633,25

2 personen

€ 32.200,-

€ 633,25

2 personen (minstens 1 in de AOW-leeftijd)

€ 32.075,-

€ 633,25

3 of meer personen

€ 32.200,-

€ 678,66

3 of meer personen (minstens 1 in de AOW-leeftijd) 

€ 32.075,-

€ 678,66

 

De Belastingdienst kijkt naar het vastgestelde inkomen over 2019. Heb je na 2019 een inkomensdaling gehad, waardoor je al minstens zes maanden een lager inkomen hebt dan de inkomensgrens? Dan heb je ook recht op huurverlaging, maar moet je het wel zelf aanvragen bij de corporatie.

Intermaris kan antwoord geven op vragen of u wel of niet in aanmerking komt voor huurverlaging, ook als uw inkomensdaling van recente datum is.  Natuurlijk kunt u eveneens bij InterWhere met uw vragen terecht. Telefonisch op maandag en donderdag (0299- 77.00.14) en vragen naar Frank Agterkamp of per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Frank is onze adviseur en gespecialiseerd in dit onderwerp.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.