• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Purmerend staat in het verkeerde rijtje

Inschrijfduur te veel bovengemiddeldNOSwachtrijHuurwoningen

De NOS heeft dit weekend een onderzoek gepubliceerd waarvan de gesprekspartners aan de formatietafel supernerveus zullen zijn geworden, omdat ze weten dat heel Nederland naar hen kijkt en eist dat deze misstanden met de meeste spoed worden aangepakt. Natuurlijk kan de hele (oude) coalitie dit worden aangewreven omdat de oorzaak niet alleen ligt in de laatste kabinetsperiode maar dat de afgelopen ruim 10 jaar Rutte het enorme tekort aan woningen (waarvan vooral sociale huurwoningen) heeft doen/laten oplopen.
De VVD (als leider van het kabinetsbeleid) heeft steeds beslissingen doorgevoerd waardoor de sociale huursector kleiner werd; wat ook hun bedoeling was. De overige coalitiegenoten hebben alles slaafs geaccepteerd. Niet alleen sociale huurders zitten in de wachtkamer maar ook zij die een net iets hoger inkomen hebben vallen volledig tussen de wal en het schip. Te veel inkomen voor een sociale huurwoning, net te weinig om in de vrije sector te huren of te kunnen kopen. Wat is het desastreuse gevolg voor onze inwoners?wachttijdPurmerend

Klik op de afbeelding om naar de website van de NOS te gaan.

Wachttijden zijn schrikbarend. Het is tijd voor afschaffing verhuurderheffing om meer sociale huurwoningen te kunnen bouwen. Betaalbaar bouwen en houden in alle gemeenten. Wonen als grondrecht moet heel snel in ere worden hersteld. Grond- en huizenprijzen rijzen in Purmerend ook de pan uit. Inmiddels respectievelijk € 3.386/m2 en € 362.756.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.