• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Featured

Informeer voor u betaalt

WoningNet waarschuwt voor phishingmailphishing

Cybercriminelen zijn op uw geld uit en verzinnen hiervoor de meest slimme trucs. Zo wordt er ook aan woningzoekenden een betalingsverzoek gestuurd dat lijkt op een bericht van WoningNet. Controleer altijd of het inderdaad van WoningNet afkomstig is. Hieronder drukken we een artikel af van de website van WoningNet. Een oplettende huurder gaf ons de factuur die niet van WoningNet afkomstig bleek te zijn.

Phishing berichten

Denkt u dat u een phishing bericht hebt ontvangen? Klik niet op de link en deel nooit uw bankgegevens! Heeft u dat wel gedaan, dan adviseren wij u om meteen contact op te nemen met uw bank. U kunt ons verder helpen met het onderzoek naar de daders door dit formulier in te vullen. Wij beantwoorden deze e-mail niet, maar gebruiken de informatie die u met ons deelt voor verder onderzoek.


Onjuiste betaalverzoeken en onterechte meldingen over het sluiten van uw WoningNet inschrijving

Al sinds een aantal maanden versturen internetcriminelen nepberichten (e-mail en sms) waarin ze ten onrechte de naam van WoningNet gebruiken.
In het bericht staat bijvoorbeeld dat u de verlengingskosten van uw inschrijving bij WoningNet moet betalen. Maar er zijn ook berichten in omloop waarin ze vragen om uw inschrijving te activeren voor 0.01 cent om te voorkomen dat WoningNet uw inschrijving sluit.

Belangrijk om te weten!

WoningNet stuurt geen betaalverzoeken met links in de tekst.
WoningNet stuurt geen betaalverzoeken via de sms.
WoningNet sluit nooit een inschrijving na een periode van inactiviteit

Video over Phishing

Bekijk ook onze video waarin we uitleg geven over hoe om te gaan met deze phishing berichten. 

WoningNet phishing in de media

In de verschillende media is er ook nu al meerdere keren aandacht besteed aan de phishing actie namens WoningNet:
AvroTros - https://opgelicht.avrotros.nl/alerts/artikel/pas-op-voor-deze-nieuwe-mail-van-woningnet-oplichters-worden-steeds-geniepiger/
RTL Nieuws - https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/5208252/woningnet-e-mail-nep-oplichting-oplichter-phishing-fraude-politie
AD - https://www.ad.nl/wonen/woningzoekenden-storten-braaf-meer-dan-130-000-euro-op-rekening-oplichters-mail-met-link-is-altijd-nep~ade9ea4f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
De Telegraaf - https://www.telegraaf.nl/financieel/1641410578/pas-op-valse-mails-van-woning-net-in-omloop
BNNVARA - https://www.bnnvara.nl/kassa/artikelen/phishingmails-overig
Lefier - https://lefier.nl/over-lefier/nieuws-en-publicaties/nieuws/waarschuwing-wederom-nepberichten-woningnet-in-omloop/
Tot slot geven wij ook uitleg over phishing via ons gratis informatienummer 0800-0202562. Via dit telefoonnummer kunt u een informatietekst afluisteren. U heeft dus geen persoonlijk contact met een medewerker.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.