• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Toeslagenaffaire: ook bij huurtoeslag veel mis

Geld moeten ‘terugbetalen’ dat je nooit ontvangen hebt. Ten onrechte worden beschuldigd van fraude. De meldingen bij het landelijke Meldpunt Huurtoeslag, dat de Woonbond heeft opgezet, maken duidelijk dat er ook bij de huurtoeslag veel mis ging.

Afbeelding1De onterechte beschuldiging van fraude overkwam ook meerdere huurders die zich meldden. De Woonbond ontving 465 melders. Een deel van die melders is óók gedupeerd bij de kinderopvangtoeslag. Bij andere melders gaat het alleen om huurtoeslag, vaak in combinatie met zorgtoeslag. Niet bij alle melders speelt de beschuldiging van fraude. Maar er speelt wél een terugvordering die onrechtmatig was. Of op zijn minst onrechtvaardig. Veel melders hebben geen enkele vorm van compensatie of erkenning gekregen.

 COMPENSATIE, OOK VOOR GEDUPEERDEN HUURTOESLAG
De overheid werkt nu aan een compensatieregeling voor gedupeerden van andere toeslagen dan de kinderopvangtoeslag. De Woonbond dringt aan op een goede en zorgvuldige toepassing van die regeling. En blijft meldingen die bij het Meldpunt binnen komen, onder de aandacht brengen. Dat het toeslagenschandaal ook huurders, die geen kinderopvangtoeslag kregen, hard heeft geraakt, moet luid en duidelijk doordringen in Den Haag.
Daarnaast vraagt De Woonbond aandacht voor uitvoeringsbeleid dat naar de letter niet ‘onrechtmatig’ is, maar wel zeer onrechtvaardig uitpakt. Om daar iets aan te doen moet de wet- en regelgeving zelf veranderen. Daar dringt de Woonbond bij de politiek op aan.

MELDPUNT HUURTOESLAG TOT EIND DIT JAAR OPEN
Om nog beter zicht te krijgen op wat er speelt rond de huurtoeslag blijft het landelijk Meldpunt Huurtoeslag nog tot eind dit jaar open. Moest jij ten onrechte huurtoeslag terugbetalen? Of help je -bijvoorbeeld als bewindvoerder- huurders die dit overkwam? Deel je verhaal op ons landelijke Meldpunt Huurtoeslag.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.