• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Featured

Nibud kraakt normhuurplannen kabinet

Het Nibud heeft de geplande huurtoeslagwijzigingen doorgerekend, en de uitkomsten liegen er niet om. Het plan om te gaan werken met een 'normhuur' in plaats van huurtoeslag te berekenen op basis van de echte huur die een huurder betaalt, pakt voor de meeste huurders erg slecht uit.normhuurvantafel

De Woonbond ziet in de berekeningen een bevestiging dat de normhuur van tafel moet. 

Meer huurders die niet rondkomen

Volgens de berekeningen van het Nibud gaan huurders er gemiddeld drie tientjes per maand op achteruit met de plannen van het kabinet. Twee derde van de huurders is slechter uit. Het aantal huurtoeslagontvangers dat niet rond kan komen, neemt toe tot 64 procent. 

Veel kritiek

Nu ook het Nibud het kabinet aanraadt de normhuur niet door te voeren, wordt de roep tegen de wijziging wel erg luid. Eerder riepen de Woonbond, Aedes en VNG al op de wijziging niet door te zetten. Op de internetconsultatie over de hervorming van de huurtoeslag kwamen 300, bijna allemaal negatieve, reacties.

Bron: WoonBond 

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.