• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Uniek burgerberaad over de woningnood in Zaanstreek-Waterland

Uniek burgerberaad over de woningnood in Zaanstreek-Waterland

Op een druilerige zaterdag begin april druppelt Sporthal Wormer vol met bewoners van de regio Zaanstreek-Waterland. Vorig jaar was hier de noodopvang voor Oekraïense vluchtelingen. Nu is hier de aftrap van het Burgerberaad G1000 Wonen Zaanstreek-Waterland.

330 geselecteerde deelnemers kwamen hiervoor samen. Vervolgbijeenkomsten moeten op 1 juli leiden tot een Burgerakkoord met concrete voorstellen aan politiek en  woningcorporaties.

Initiatiefnemers van het Burgerberaad G1000 Wonen Zaanstreek-Waterland zijn woningcorporaties uit de streek: Parteon, Intermaris en Rochdale. Maar ook Wooncompagnie, Wormer Wonen en ZVH zijn aangehaakt. Daarnaast wordt dit initiatief door een hele rits partners ondersteund, waaronder de gemeenten Zaanstad, Wormerland en Purmerend.

Opvallend: vier regiogemeenten – Landsmeer, Oostzaan, Edam-Volendam en Waterland – ontbreken. De gemeenteraden keurden medewerking af. Er was onder andere angst dat burgers door de experts en inspiratoren een bepaalde kant op zouden worden geduwd en met onwelkome voorstellen zou komen. Bijvoorbeeld woningbouw in de Purmer. Dat zou hen in een lastig parket brengen. In laatste instantie besluit uiteraard altijd de gemeenteraad over ruimtelijke plannen. Ook de wel deelnemende partners committeren zich niet onvoorwaardelijk aan de uitkomsten. Wel hebben ze vooraf toegezegd alle voorstellen serieus te wegen en een eventuele afwijzing goed te onderbouwen.

De organisatie is in handen van G1000 Burgerberaad die volgens een vaste aanpak werkt.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.