• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Installatie van zonnepanelen © GettyImages
Installatie van zonnepanelen © GettyImages
Featured

Check voorstel zonnepanelen

Je verhuurder heeft je een voorstel gedaan voor zonnepanelen op het dak van je huurwoning. Het is verstandig om kritisch naar het voorstel te kijken.

Of het voor jou een goed voorstel is, hangt niet alleen af van het voorstel maar ook van jouw persoonlijke situatie. Twijfel je aan het voorstel of ben je niet in staat om het zelf te beoordelen, dan kun je de Woonbond inschakelen.

Wat houdt de check in?

De Woonbond bekijkt het voorstel van de verhuurder en rekent het door voor jouw situatie, nu en in de toekomst. Zij kijken naar:

  • Wat levert het je op: verlaging van je energierekening, nu, tijdens en na afbouw van de salderingsregeling
  • Wat kost het: verhoging van de huur of de servicekosten
  • Welke afspraken staan in het voorstel: afspraken over monitoring van het rendement, onderhoud, eventuele verlaging van de vergoeding via de servicekosten na afbouw van de salderingsregeling

Daarna ontvang je van de Woonbond een advies per e-mail. Daarin geven ze aan of het voorstel voor jouw situatie voordelig is of niet, en welke aanpassingen van het voorstel eventueel nodig zijn.

Welke informatie is er van je nodig?

Om het zonnepanelenaanbod goed te kunnen beoordelen, hebben ze 2 documenten nodig:

  • je laatste jaarafrekening van je energieleverancier
  • het voorstel van je verhuurder

Uiteraard gaat de Woonbond zorgvuldig met je gegevens om en houdt zij zich aan de privacywetgeving (AVG).

Wat kost de check?

De ‘Check voorstel zonnepanelen’ is gratis voor zowel leden als niet-leden van de Woonbond.

Doe een aanvraag

Je kunt je aanvraag voor het laten doorrekenen van het voorstel voor zonnepanelen doen door het webformulier Check voorstel zonnepanelen in te vullen.

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.