• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Kamer wil winstbelasting corporaties stoppen
Foto: SP
Featured

Kamer wil winstbelasting corporaties stoppen

De Tweede Kamer heeft zich dinsdag uitgesproken tegen de winstbelasting voor woningcorporaties. De hoge belastingdruk voor corporaties staat de aanpak van de wooncrisis in de weg.

Met het aannemen van de motie van Tweede Kamerlid Sandra Beckerman, sprak de Kamer zich uit tegen de winstbelasting voor woningcorporaties. 

Een Kamermeerderheid steunde de motie van de SP(externe link), die de partij indiende samen met ChristenUnie en GroenLinks. Jaarlijks dragen woningcorporaties ongeveer € 1,5 miljard winstbelasting af, terwijl woningcorporaties helemaal geen winst uitkeren. Het geld is afkomstig van sociale huurders en wordt niet meer aan volkshuisvesting besteed.

Huuropbrengsten hard nodig voor nieuwbouw en renovatie

Alle inkomsten van corporaties bestaan uit de huren die huurders samen opbrengen. Door de winstbelasting kan een deel van deze huuropbrengsten niet gebruikt worden voor nieuwbouw, onderhoud en renovatie van huurwoningen.

Belangrijk besluit

“Juist in deze wooncrisis moeten woningcorporaties alle zeilen bijzetten om sociale huurwoningen te bouwen en de huurprijzen laag te houden. Daarom heeft de Kamer een uitstekend en belangrijk besluit genomen. Maar nu is het zaak dat het zo snel mogelijk praktijk wordt. Dan kunnen jongeren uit huis voordat ze oud zijn en wordt een bouwcrisis voorkomen”, zegt Zeno Winkels, directeur van de Woonbond.

Succes na lange weg

De Woonbond heeft hier al lang voor gepleit.

 Bron: 26 september 2023, WoonBond 

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.