• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Welke coalitie er ook komt, aanpak wooncrisis is nodig
Tellen van stemmen bij verkiezingen Tweede Kamer ©Ministerie van BZK

Welke coalitie er ook komt, aanpak wooncrisis is nodig

Het is afwachten welke partijen samen het nieuwe kabinet zullen vormen. Maar nu bekend is hoe de nieuwe Tweede Kamer eruit ziet valt er al wel iets te zeggen over het woonbeleid.

 
Het woningtekort en de onbetaalbaarheid van woningen in Nederland vragen om een regering die de aanpak van de wooncrisis prioriteit geeft. De uitkomst van de formatie zal hier pas uitsluitsel over geven, maar de nieuwe verhoudingen in de Tweede Kamer laten zien dat er grote stappen te zetten zijn.
 

De uitslag lijkt een moeilijke formatie te beloven. Wel zien we dat de inzet op een grotere sociale huursector en het aanpakken van woekerprijzen in de vrije huurmarkt op een Kamermeerderheid kunnen rekenen. Welke coalitie er ook komt, deze elementen in de aanpak van de wooncrisis zijn noodzakelijk.
Zeno Winkels, directeur Woonbond

Bron: 24 november 2023, WoonBond 

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.