• 1
  • 2
  • 3


Welkom op de website van Huurdersvereniging InterWhere. 

InterWhere is een onafhankelijke huurdersvereniging. Zij heeft als doel de belangen te behartigen van alle bewoners die een woning huren van Stichting Intermaris in de regio Purmerend/Waterland. InterWhere is een actieve huurdersvereniging, die gericht is op het adviseren van haar leden. 
InterWhere heeft ook een actieve rol ten opzichte van woningcorporatie Intermaris, zowel in gesprekken met de directie als met het managersteam van Purmerend/Waterland. 
Het loont dus om lid te zijn van InterWhere. Met uw steun kunnen wij meer. Word ook lid!

Energiebelasting

energiebelasting

Energiebelasting door het plafond
Huurders door het ijs.

Rutte III mag de energiebelasting voor de burgers verhogen met ruim 45% in een kabinetsperiode.

BV Nederland heeft "een goed bod gedaan" om het Europees Geneesmiddelen Agentschap binnen te halen. Er mogen nog meer interessante bedrijven naar Nederland komen en genieten van een gunstig belastingklimaat (voor hen!!). De corporaties krijgen een extra vennootschapsbelasting om de fiscale inkomsten te compenseren. Ook blijft de Verhuurdersheffing gehandhaafd. Belastingen aan een corporatie opgelegd zijn "centjes" van de huurders, toch? Veel huurtoeslagontvangers gaan er de komende jaren op achteruit.

Huurders betalen wel mee aan de energietransitie door een verhoging van de huur (in verhouding tot het verminderde energieverbruik). Helaas is

het toch steeds weer de huurder bij wie de rekening wordt neergelegd. Het nieuwe kabinet sprak over lastenverlichting maar als alle bijkomende negatieve factoren worden opgeteld, vergeet ook de BTW verhoging niet, blijft er weinig leuks over voor Hurend Nederland.

In het artikel hieronder spraken we over de energiearmoede; alles overwegende zal deze problematiek alleen nog maar toenemen. Professor Mulder (Groningen) zegt het zo:
"Als je mij vraagt wanneer de energieconsument financieel voordeel zal hebben bij de energietransitie, dan is mijn antwoord eenvoudig: NOOIT!!"

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren. U kunt deze cookies weigeren. Dit heeft geen invloed op de functionaliteit van de website.